History of Foundation

Suomalaisten eläinlääkäreiden perustaman Suomen eläinlääketieteen säätiön toiminta alkoi yli viisikymmentä vuotta sitten. Kuluneen puolen vuosisadan ajan säätiö on tukenut eläinlääketieteellistä tutkimustyötä, käytännön eläinlääkintää ja eläinlääkärien tekemää kansanterveystyötä. 

Säätiön synty

Suomen Eläinlääkäriliitto perusti Suomen eläinlääketieteen säätiön vuonna 1966. Säätiön tarkoituksena on alusta alkaen ollut tukea eläinlääketieteellistä tutkimustyötä sekä edistää käytännön eläinlääkintää ja eläinlääkäreiden tekemää kansanterveystyötä Suomessa.

Ajatus eläinlääketiedettä tukevasta säätiöstä syntyi kuitenkin jo aikaisemmin, 1900-luvun alussa. Sotavuodet ja jälleenrakentamisen aika koettiin ennen kuin säätiö virallisesti perustettiin. Säätiön perustamista ajoivat nimenomaan eläinlääkärit ammattikuntana; Suomen Eläinlääkäriyhdistyksen ja sittemmin Suomen Eläinlääkäriliiton jäsenistä moni oli aktiivisesti säätiötä perustamassa.

Peruspääomaksi liitto luovutti tiederahastonsa sekä Greta ja Werner Heinosen eläinlääketieteelliseen tutkimukseen lahjoittamat varat. Ensimmäiset apurahat säätiö jakoi vuonna 1967 Eläinlääkäripäivillä, ja sen jälkeen apurahoja on myönnetty vuosittain.